Buat Duit Lebih

Maklumat Terkini Tentang Cara Buat Duit Lebih Di Malaysia

Fiverr? Apa Itu?

Pada dasarnya, Fiverr adalah platform freelancing, di mana orang boleh membeli atau menjual perkhidmatan, yang dikenali sebagai “gigs” di laman web ini. Secara “online“, ramai peniaga “online” kepada pemilik perniagaan tempatan mencari produk dan perkhidmatan, dari reka bentuk grafik hingga testimonial.

Anda boleh menyediakan produk dan perkhidmatan di Fiverr dan mendapat bayaran sebagai balasan. Sekurang-kurangnya, anda akan dibayar $5 setiap “gig“. Name fiverr berasal dari $5 ini. Anda juga boleh mendapat lebih banyak pendapatan dengan menawarkan perkhidmatan lebih selain daripada perkhidmatan asas.

Fiverr telah wujud sejak tahun 2009 di mana ribuan pengguna mencari “gig“. Oleh itu, sama ada anda mempunyai bakat dalam bahasa, reka bentuk logo atau bakat WordPress, anda boleh menggunakan Fiverr sebagai aliran pendapatan yang baik. Walau bagaimanapun, mempunyai kepakaran teknikal dan pengetahuan bukan sesuatu yang penting untuk mendapat pendapatan di Fiverr. Dan itulah keindahannya…

Sesiapa sahaja boleh mendapat wang tambahan di Fiverr dengan melakukan “gig” mudah yang tidak memerlukan sebarang kemahiran atau kepakaran khusus.

Berikut adalah empat “gig” yang boleh anda jual di Fiverr untuk menghasilkan wang …

1. Jadi Billboard Manusia

Ya, orang akan membayar anda menulis mesej di muka atau badan anda dan mengambil gambar itu supaya mereka boleh menggunakannya untuk promosi.

Ini termasuk lukisan logo pelanggan, laman web atau nama syarikat, slogan, dll. Ini bukan untuk semua orang, tetapi jika anda selesa melakukannya, anda boleh membuat wang mudah pada Fiverr.

Contoh: Lelaki ini dari Sri Lanka. Dia menuntut $5 untuk menulis mesej mereka pada “perut besar” dan menari dengannya.

https://www.fiverr.com/s2/6fd3214f96

2. Buat Video Testimoni

Salah satu “gig” yang paling popular di Fiverr ialah video testimoni. Testimoni sangat diperlukan oleh pemilik perniagaan khususnya. Umumnya, syarikat mencari orang untuk membuat tinjauan video berkualiti tinggi mengenai produk atau perkhidmatan mereka atau menjadi jurucakap jenama mereka.

Pelanggan akan memberitahu anda apa yang mereka ingin anda katakan dalam video. Apa yang anda perlu adalah kamera dan tempat untuk merakam video anda. Jika anda mempunyai telefon pintar dengan kamera yang baik, anda boleh menggunakannya juga.

Tetapi, apa sahaja yang anda memutuskan untuk menggunakan video itu, pastikan kawasan yang anda mempunyai pencahayaan yang baik. Cuba duduk dekat dengan sumber cahaya semulajadi, kerana ini akan meningkatkan kualiti video.

Jika anda yakin di depan kamera, maka video testimoni adalah cara yang agak mudah untuk membuat duit di Fiverr.

3. Jadilah Pemegang Tanda

Percaya atau tidak, sesuatu yang semudah memegang tanda boleh membuat anda wang di Fiverr.

Pegang tanda adalah salah satu jenis persembahan yang paling popular di laman web ini.

Pelanggan dengan meminta anda memegang tanda dengan mesej di atasnya. Mesej itu boleh menjadi apa-apa yang dibeli oleh pembeli, dan selalunya ia adalah maklumat jenama mereka, seperti alamat laman web dan logo mereka.

Ini adalah salah satu pertunjukan paling mudah di Fiverr, kerana ia tidak memerlukan banyak masa atau kepakaran untuk menyelesaikan tugas. Walaupun memegang tanda adalah pilihan yang baik, ia secara amnya merupakan pilihan yang lebih baik untuk wanita.

Contoh: Gadis ini mempunyai lebih daripada 500 “reviews” dan hebat nampaknya.

https://www.fiverr.com/bethanyfaithh/model-your-merchandise-or-hold-your-sign

4. Jadi “Prankster”

Ya, “pranking” pun dapat wang di Fiverr.

Anda boleh melakukan semua jenis pranks – buat panggilan prank, menawarkan untuk menjadi teman wanita / teman lelaki di Facebook, dan lain-lain.

Contoh: Gadis cerdas ini caj $5 sebagai teman wanita palsu mereka di Facebook. Dan dengan tambahan $ 40, dia akan menghantar prank video terus ke profil Facebooknya.

https://www.fiverr.com/cleopatrabionda/be-crazy-in-love-with-you-in-a-prank-video

Jika berminat, klik butang “Fiverr” di bawah.

Fiverr

untuk mendapat maklumat lanjut tentang Fiverr. Sekiranya anda ingin mendapat pengalaman sebagai pembeli fiverr terlebih dahulu supaya anda lebih bersedia untuk menawarkan produk dan perkhidmatan, anda boleh gunakan kod ini “AFFX10” semasa pembayaran dibuat. Anda boleh jimat sebanyak 10% dengan menggunakan kod tersebut.

 

Copyright © www.buatduitlebih.com - All Rights Reserved. All trademarks are the property of their respective owners.
error: Content is protected !!