Buat Duit Lebih

Maklumat Terkini Tentang Cara Buat Duit Lebih Di Malaysia

Jangan Bazir Bakat Online Game Anda!

MOBA

Sekiranya anda tertagih kepada permainan MOBA “Multiplayer Online Battle Arena“, mungkin anda boleh mendapatkan wang daripadanya. Menjana mata wang maya dalam permainan dan menjualnya untuk wang tunai sebenar adalah satu cara untuk mendapatkan pendapatan dari permainan. Walaupun, ini perlu dilakukan secara sah pada permainan yang menyokong kaedah ini.

Jika anda mahu pergi lebih jauh, anda juga boleh mempertimbangkan menyertai pertandingan secara profesional (jika anda mempunyai bakatnya). “Kerja” ini mungkin memakan masa yang lama duduk di depan komputer, tetapi potensi pendapatan yang boleh anda perolehi adalah lumayan. Hadiah wang untuk kejohanan Dota 2 adalah AS $ 10 juta. Hanya memenangi sebahagian kecil daripada wang itu boleh menyara anda sepanjang tahun.

Apa yang lebih baik daripada melakukan sesuatu yang anda suka sambil membuka peluang untuk menjadi jutawan?

Mari kita lihat 5 pemain Malaysia yang paling berjaya dalam keseluruhan kerjaya Dota 2 mereka mengikut esportsearnings.com.

1. Wong “ChuaN” Hock Chuan – USD $551,353

Siapa yang tak kenal lelaki ini? Wong Hock Chuan telah menjadi pemain IG (Invictus Gaming) selama 4 tahun, dan baru-baru ini, dia membuat peralihan untuk menyertai Newbee. ChuaN sebelum ini adalah seorang pemain bola keranjang yang sangat aktif, sehingga dia mengalami kecederaan kaki. Itulah ketika ChuaN diperkenalkan kepada “Defense of the Ancients“, tetapi pada masa itu ia hanya merupakan peta Warcraft 3 yang diubahsuai. ChuaN meningkat dengan cepat dan telah menyertai pasukan seperti 8mski dan Kingsurf. Kerjaya Dota 2 beliau benar-benar menyinar ketika dia menyertai IG sebagai pemain sokongan.

2. Chai “Mushi” Yee Fung – USD $389,131

Chai Yee Fung, aka Mushi, dikenali sebagai salah satu pemain pertengahan solo terbaik yang menentang Dendi dan Ferrari430. Sebelum Dota 2, Mushi bersara sementara daripada dia mendakma dia telah penat. Semua itu berubah ketika dia menyertai Orange pada September 2011. Tahun berikutnya adalah ketika Mushi dan Team Orange benar-benar bersinar, ketika mereka memenangi tempat ketiga setelah Alliance dan Natus Vincere. Dia kemudian berpindah untuk menyertai Team DK dan bermain bersama BurNIng, iceiceice, LaNm, dan MMY. Selepas percubaan DK gagal di The International 2014, Mushi meninggalkan dan membentuk Pasukan Malaysia sendiri.

3. Chong “Ohaiyo” Xin Khoo – USD $143,675

Ohaiyo memulakan kerjayanya Dota 2 dengan menyertai MUFC dan direkrut oleh Orange pada tahun berikutnya. Bermain bersama Mushi, Xtinct, Net, dan KyXy, pasukan itu berjaya memenangi tempat ketiga di The International 2013. Pada tahun 2014, dia menyertai Titan untuk percubaan di The International 2014, tetapi akhirnya ditewas oleh Newbee dalam peringkat kumpulan.

4. Lee “KyXy” Kong Yang – USD $119,171

Lee Kong Yang dikenali ramai kerana bermain Windrunner (sekarang Windranger) ketika dia masih dalam Team Orange. Ia adalah perlawanan penting ketika pasukannya bangkit melawan NaVi di peringkat bawah TI3.  Beliau telah menyertai pasukan seperti MUFC, Titan, dan juga Mushi’s Team Malaysia. Setelah berkhidmat pendek dengan G Guard eSports, dia kembali ke Team Malaysia.

5.Lim “Net” Wai Pern – USD $100,722

Net dianggap sebagai salah satu pemain sokongan terbaik yang berasal dari Malaysia. “Ward placing” serta “counter-warding” beliau luar biasa, membuktikan dirinya layak mendapat gelaran “Pemain Sokongan Terbaik di Malaysia”. Selepas Team Orange, Net menyertai Team 123, tetapi dia meninggal untuk menyertai Fnatic sebelum Team 123 memenangi Sukan Cyber Malaysia untuk menjadi Team Taring Malaysia. Net telah bertarung dengan Fnatic di kejohanan besar seperti ESL One New York, WCA 2015 dan Frankfurt Major 2015

Jika berminat, boleh klik link di SINI to mengetahui MOBA tournament di seluruh dunia dan hadiah wangnya.

 

Panduan Untuk Menjadi Pemain Professional di MOBA

1. Ketahui Jargon

Tidak semestinya perkara pertama yang perlu dilakukan tetapi ia adalah salah satu yang penting. Terdapat banyak jargon yang terlibat dalam MOBA dan jargon permainan berbeza, mengikut permainan yang anda mainkan.

Sebagai contoh dalam permainan MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) seperti DOTA 2, League of Legends atau Heroes of Newerth , terdapat istilah seperti stun, hex/voodoo, disable, lane, neutrals/jungle or ancients.

2. Belajar Melawan AI Atau Bots Dulu

Banyak permainan multiplayer yang kompetitif hari ini membolehkan anda belajar melawan Perisikan Buatan (AI) atau Bot (Robot). Jika anda masih belajar selok-belok permainan, ini adalah tempat yang baik untuk bermula.

3. Main Dan Belajar Bersama

Seterusnya, bermain dengan orang yang sebenar. Itulah bahagian yang terbaik tentang MOBA kerana ia berfungsi sebagai perhimpunan sosial di Internet setiap malam.

Bermain dengan kawan-kawan juga bermakna anda dapat mempelajari dengan cepat dengan memberikan nasihat atau dengan berkongsi pengalaman anda. Siapa yang tahu, ini mungkin juga di mana anda membentuk pasukan pemain yang mahir

4. Menonton Cara Pro Bermain

Kadangkala anda perlu inspirasi dari orang-orang yang telah berada di tempat atas . Menonton pertunjukan profesional membolehkan anda mempelajari bagaimana pros melakukannya, Bagaimana kerja berpasukan dan strategi yang mantap, menonton macam mana berpecah membuat keputusan dalam tindakan dan banyak lagi pelajaran yang akan membantu dalam permainan anda.

5. Dapatkan Beberapa “Gaming” Gear

Ia boleh menjadi sesuatu yang sangat mengecewakan dalam pertempuran hanya untuk mendapati diri anda kalah kerana perkakasan yang rosak. Terdapat satu sebab mengapa jenama seperti Razer , SteelSeries dan Logitech mempunyai alat permainan yang dapat mengorek lubang di dalam poket anda. Mereka dibina untuk permainan : tahan lama, responsif, tepat dan keseluruhan akan meningkatkan permainan anda dan meningkatkan prestasi permainan.

6. Cari Petua dan Panduan

Menonton orang bermain bermakna anda boleh melihat pergerakan mereka dengan teliti, tetapi ini tidak memberi anda maklumat tentang banyak perkara lain yang berlaku di dalam kepala mereka. Sebahagian daripada memahami mekanik permainan adalah membaca tentangnya, mengkajinya secara mendalam.

Internet adalah sumber yang hebat untuk mengetahui lebih banyak perkara yang mendalam mengenai apa-apa saja permainan. Kami bercakap mengenai pengetahuan tentang watak-watak, kemahiran mereka, bergerak dengan senjata, senjata mereka, padang permainan dan banyak lagi. Tiada siapa yang mengatakan ia akan menjadi mudah, tetapi kerja keras mungkin bernilai untuk memenangi permainan . Sebaik sahaja anda mempelajari apa yang setiap watak mampu lakukan, anda tidak akan terperangkap dengan mudah.

Copyright © www.buatduitlebih.com - All Rights Reserved. All trademarks are the property of their respective owners.
error: Content is protected !!