Buat Duit Lebih

Maklumat Terkini Tentang Cara Buat Duit Lebih Di Malaysia

Melancong dan Buat Duit, Syoknya!

Adakah anda tahu bahawa anda boleh menjadi seorang ketua lawatan (tour guide) bebas dan dapat duit sampingan dengan merancangkan perjalanan untuk pelawat-pelawat Malaysia? Syokkan? Biar saya perkenalkan, Triip.me.

Triip.me ditubuhkan pada tahun 2013 Triip, sebuah syarikat permulaan di Vietnam, menyediakan platform yang menghubungkan penduduk tempatan dengan pelancong. Ia adalah laman web di mana pelancong di seluruh dunia boleh menempah pengalaman tempatan dari orang tempatan. Ia membolehkan sesiapa sahaja dengan pelancongan idea untuk membuat pakej mereka sendiri dan menjual kepada pelancong yang berminat. Ia kini menawarkan lebih daripada 5,000 produk dalam 600 destinasi di seluruh dunia. Ia menyediakan akses kepada pelbagai inspirasi perjalanan yang ditawarkan oleh penduduk tempatan, dan melalui itu membantu mengekalkan budaya tersendiri yang berbeza.

 

Apakah Keperluan Untuk Menjadi Ketua Lawatan (Tour Guide) di Triip.me?

Sesiapa sahaja boleh menjadi ketua lawatan. Selagi anda mempunyai semangat dan cerita bagus untuk memberitahu, anda boleh membuat “trip” di triip.me dan kakitangan di triip.me akan memasarkannya ke dunia. Jangan risau jika anda tidak pasti bagaimana membuat “trip”, Triip.me akan menyokong anda bukan sahaja dalam membuat lawatan yang menarik tetapi juga petua cara membimbing pelancong dengan cara yang paling mesra dan profesional. Terdapat┬ákomuniti triip.me di setiap bandar yang ada di mana anda boleh berteman dan berkongsi pengalaman anda juga. Untuk rujukan, anda boleh klik di link bawah untuk mengetahui “trip” yang ditawarkan di Malaysia.

https://www.triip.me/search/?country=malaysia

 

Bagaimanakah Buat dan Kongsi “Trip” Saya?

Selepas anda mengesahkan untuk menjadi ketua lawatan, anda akan dapat cari butang “Create Triip” di bahagian atas laman web. Ikuti arahan, cadangan dan alat yang ditawarkan untuk membantu anda dalam proses tersebut. Sebaik sahaja anda mengisi danmenyerahkan kandungan triip tersebut, triip.me akan menyemaknya sebelum pos di laman web. Anda akan diberitahu melalui e-mel apabila triip anda diserahkan dan diluluskan.

 

Apakah Kos Yang Terlibat?

Percuma untuk menyenaraikan “trip” anda. Triip.me hanya akan mengambil sedikit peratusan tempahan anda yang berjaya sebagai caj pemprosesan untuk mengekalkan perkhidmatan. Untuk butiran mengenai bayaran yang terlibat, sila rujuk di SINI

 

Bagaimana Saya dibayar?

Setiap kali seseorang menempah trip anda, nilai tempahan dan maklumat lain akan dihantar kepada anda melalui e-mel. Triip akan mengumpulkan pendapatan anda. Anda boleh meminta untuk pengeluaran pada bila-bila masa. Masa pemprosesan pengeluaran adalah tiga hari bekerja dan wang akan dihantar ke akaun PayPal anda yang berdaftar.

Jika berminat, anda boleh klik di SINI untuk maklumat lanjut tentang Triip.me

Copyright © www.buatduitlebih.com - All Rights Reserved. All trademarks are the property of their respective owners.
error: Content is protected !!